Cea mai mare GREȘEALĂ făcută de cei care achiziționează jante online

0
139

Majoritatea producătorilor de automobile livrează în prezent maşinile cu jante de tablă. Cei care vor jante de aliaj trebuie să plătească în plus, însă nu puţini sunt aceia care aleg să achiziţioneze jantele ulterior şi în special de la magazinele online. 

Cea mai mare greşeală pe care o pot face cei care aleg jante noi din aliaj se referă la factorul de echilibrul ET sau Offset. Puţini acordă importanţă acestei caracteristici deşi este extrem de importantă.  Pentru jantele din aliaj din categoria after-market, producătorii auto permit anumite toleranţe pentru acest ET, de până la 1,5 cm către exteriorul maşinii în aşa fel încât să nu existe riscuri majore ca roata să atingă părţi ale caroseriei în timpul rulării. O valoare necorespunzatoare a acestui factor de echilibru poate determina multe probleme de ordin tehnic precum vibraţii în roţi la frânarea de la viteze mari, suspensii care reacţionează greşit, direcţie greoaie sau dimpotriva, uşoară, dar instabilă, iar în cel mai rău caz lovirea unor elemente ale caroseriei în timpul virajelor sau la încărcarea masinii la capacitate maximă.

La fel de important, mai ales când faceţi achiziţia online este să specificaţi vânzătorului tipul de prezon. Acestea au un filet care nu este universal, iar prezoanele de la jantele de tablă sunt diferite faţă de jantele de aliaj. Un set de prezoane pentru toate cele patru roţi costă între 150 şi 200 de lei, aşa că nu este deloc de neglijat acest aspect. 

Jantele din tablă sunt mai ieftine şi mai uşor de întreţinut. Astfel, ele pot fi îndreptate în cazul unor deformări uşoare, fără riscul de a le fisura, şi pot fi revopsite. Jantele din aliaj au o greutate mai mică faţă de o jantă de tablă, la acelaşi diametru, se ventilează mai uşor şi se găsesc într-o varietate de modele. Dezavantajul prinicipal este preţul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here