Primul sistem care măsoară digital starea anvelopelor și îi infomează pe șoferi

0
109

Din punct de vedere al siguranţei, anvelopele sunt unul dintre cele mai importante accesorii ale unui vehicul, însă acestea sunt atât de sigure pe cât le permite starea în care se află. Serviciul digital SnapSkan, dezvoltat de producătorul de anvelope Nokian Tyres în colaborare cu lanţul său de distribuţie şi service de anvelope Vianor simplifică verificarea şi monitorizarea stării anvelopelor, în mod rapid şi fără costuri suplimentare. 

Nokian Tyres a anunţat introducerea acestui serviciu în cinci noi puncte de verificare din ţările nordice. 

Sistemul SnapSkan facilitează şi eficientizează măsurarea adâncimii benzii de rulare a anvelopei utilizând cea mai recentă tehnologie de scanare 3D. Scanerele SnapSkan sunt amplasate la intrările sau ieşirile din parcări. Conducătorii auto trec cu roţile autoturismului peste rampa de scanare când intră sau ies din parcare, iar sistemul SnapSkan scanează în mod automat anvelopele. Înainte sau după scanare, şoferul poate opta să primească fie prin SMS, fie online, raportul digital al stării anvelopelor sale. Dacă nu se optează pentru niciuna dintre cele două modalităţi de primire a raportului, toate informaţiile centralizate de sistemul SnapSkan despre vehiculul respectiv vor fi şterse definitiv în termen de o săptămână. Dacă se optează pentru primirea raportului digital, acesta va fi trimis către dispozitivul mobil al şoferului fără a se percepe vreun cost. 

Raportul include măsurători ale benzii de rulare a anvelopelor, cât şi un cod de discount pentru achiziţionarea de anvelope noi, care poate fi utilizat într-o serie de magazine selecţionate. 

„Sistemul SnapSkan ne permite să comunicăm conducătorilor auto nu numai starea în care se află anvelopele acestora, dar şi impactul pe care îl are aceasta asupra siguranţei rutiere în general,” a afirmat Hille Korhonen, preşedinte şi CEO Nokian Tyres. 

Conform Agerpres, SnapSkan poate măsura anvelopele oricărui autoturism, indiferent de producător. 

SnapSkan a fost prezentat pentru prima dată în anul 2016, la evenimentul dedicat tehnologiei şi startup-urilor Slush. Un prototip al acestui serviciu a fost pus în uz într-o parcare cu mai multe etaje din Helsinki, iar primul punct de verificare a fost deschis pentru utilizatori în iunie 2017, într-o parcare din Turku, Finlanda. 

În această săptămână vor fi inaugurate patru puncte noi în care va fi disponibil serviciul SnapSkan, în cadrul parcărilor din diverse locaţii din Finlanda. SnapSkan îşi extinde, de asemenea, disponibilitatea în afara ţării prin inaugurarea unui punct de verificare în Oslo, Norvegia. Acesta este primul punct de verificare SnapSkan din afara Finlandei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here