Şefa DNA ar fi trebuit să îşi dea demisia de multă vreme

0
70

Întrebat miercuri, la Senat, dacă până la motivarea deciziei CCR Laura Codruţa Kovesi ar trebui să demisioneze, Tăriceanu a spus: ‘Eu cred că ar fi trebuit să-şi dea demisia de multă vreme. Au fost multe momente în care ar fi trebuit, în mod normal, să-şi dea demisia. Sunt deciziile CCR de anul trecut care au statuat în mod clar că prin nerespectarea principiului separaţiei puterilor în stat DNA a acţionat anticonstituţional şi nelegal. Au fost două decizii în acest sens. A apărut momentul scoaterii la iveală a protocoalelor secrete. Nu-mi fac iluzii în ceea ce o priveşte pe doamna Kovesi. Va rămâne şi se va agăţa de putere cu toată îndărătnicia şi cu toată disperarea, până în ultimul moment’.

Curtea Constituţională a României a constatat miercuri că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, fiind constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare, se arată într-un comunicat al CCR. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here