Topul liceelor de elită din România. Care este cel mai bine cotat liceu din București

0
70

 Media de admitere a absolvenţilor de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (80%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%). 1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava”- ultima medie de admitere a fost 9,72, iar prima medie 10. Anul trecut, au fost 224 locuri, iar în 2016, 252. 2. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”- ultima medie […]

Media de admitere a absolvenţilor de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (80%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava”- ultima medie de admitere a fost 9,72, iar prima medie 10. Anul trecut, au fost 224 locuri, iar în 2016, 252.

2. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”- ultima medie de admitere 9,70. În 2017, instituţia a avut 252 locuri disponibile.

3. Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca- ultima medie de admitere 9,72.

4. Colegiul Naţional din Iaşi- ultima medie de admitere 9,80.

5. Colegiul Naţional „Andrei Șaguna” din Braşov- cu ultima medie de admitere 9,66.

6. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova

7. Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” Bucureşti,

8. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”

9. Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi

10. Colegiu Naţional „Gherghe Șincai” Bucureşti.

Pe locurile următoare în ierarhia liceelor se clasează unităţile de învăţământ din oraşe precum Constanţa, Cluj-Napoca şi Galaţi.

De asemenea, în urma susţinerii examenului de Evaluare Naţională, conform statisticilor, procentul cel mai mare de elevi care au obţinut medii peste cinci s-a înregistrat în judeţul Brăila, unde 92,5% au obţinut cel puţin media cinci la Evaluarea Naţională.

În opoziţie, se situează judeţul Giurgiu, cu un procent de aproximativ 61% al celor care au obţinut medii mai mari de cinci.

Cele mai multe medii de 10 au fost obţinute în judeţul Iaşi, unde 38 de elevi au avut calificativul maxim.

SURSA: Viitorul României

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here