BAT investește încă 800 mil. euro în fabrica din Ploiești

0
103

Investiţia, care va genera într-o primă etapă 200 de noi locuri de muncă în România, va permite extinderea produsului inovator de încălzire a tutunului – glo – în Europa, începând cu a doua jumătate a anului 2018.

O nouă hală de producţie va fi construită de la zero pentru fabricarea Neostik-urilor, consumabilele din tutun care funcţionează cu dispozitivul glo. În total, spaţiul nou-creat de producţie va avea o suprafaţă totală de peste 7000 de metri pătraţi. Fabrica din România va fi unicul furnizor de Neostik-uri pentru Europa, dovadă a angajamentului şi ambiţiei BAT de a transforma industria tutunului printr-o gamă de alternative cu potenţial de risc redus pentru fumători. De asemenea, investiţia va creşte şi capacităţile de producţie a ţigaretelor tradiţionale.

„Suntem mândri că fabrica noastră din Ploieşti va deveni un centru european strategic pentru producerea şi exportul de Neostik-uri pentru dispozitivul nostru inovator de încălzire a tutunului – glo. Creştem producţia pentru a susţine lansările de glo în alte ţări europene. Fabrica noastră din Ploieşti capătă un rol esenţial în realizarea viziunii BAT de a oferi fumătorilor produse cu potenţial de risc redus – cum este glo. Investiţia noastră în fabrica din Ploieşti susţine crearea, doar într-o primă etapă, a 200 de locuri de muncă în România, care se vor adăuga celor 800 de oameni care lucrează deja în fabrică acum”, a declarat Ram Addanki, Director Aria Europa Centrală şi de Sud, British American Tobacco.

Fabrica din Ploieşti va furniza, de asemenea, Neostik-uri pentru piaţa românească, după ce glo a fost lansat în România, în premieră în Uniunea Europeană, la finalul anului trecut. În cele şase luni de la lansare, mai întâi în Bucureşti şi apoi în 17 alte oraşe importante din toată România, aproape 25.000 de fumători au adoptat tehnologia glo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here