Connect with us

Stiri economice

Cursurile de educație parentală, o nouă propunere tâmpită marca PSD

Publicat

pe

Bineînţeles, pentru asta trebuie să formeze specialişti care să ţină aceste cursuri. Întâi vor fi acreditaţi formatorii, aproape 200 la nivelul întregii ţări. Apoi, aceştia vor preda ceea ce au acumulat către 7.100 de educatori parentali. Până acum, costurile estimate – care însă nu au legătură cu realitatea – se ridică la aproape 10 milioane de lei. Cei peste 7.000 de educatori urmează să ţină cursuri de parenting, care vor avea câte „zece sesiuni”, pentru peste 2,5 milioane de părinţi. Iar asta în primul an. Costul estimat este de aproape 300 de milioane de lei. Apoi, an de an, câte 150.000 de părinţi urmează să ajungă în sălile de clasă. Citind tot documentul, trebuie spus de la început că sunt identificate corect câteva probleme. În plus, mai apar câteva observaţii de bun-simţ, aşa că putem spune că intenţiile par bune. Soluţiile sunt însă de cascadorii râsului.

Mă întreb ce minte luminată a venit cu ideea cursurilor. Cât de plecat din lumea reală trebuie să fii ca să nu realizezi că, aşa, nu schimbi nimic. În primul rând, propunerea cursurilor este la fel de greu de pus în practică precum era celebrul impozit pe gospodărie, cu tot cu  cei 35.000 de consultanţi fiscali de care era nevoie. Nici nu are sens să analizăm costul mult prea mare, care şi aşa probabil nu e estimat corect. În primul rând, prea puţini părinţi vor urma cursurile fără să fie obligaţi. Și nici nu e de mirare. Oare ce vor putea să predea educatorii parentali care să fie de real interes pentru cei care sunt conştienţi de responsabilitatea de a fi părinte? Ce ar putea să afle cineva care, pentru că vrea să ofere tot ce este mai bun, deja a citit tot ce era de citit? Pentru ei, oameni educaţi, lecţiile sunt pierdere de timp. Iar timpul costă!

Culmea, lecţiile nu sunt nici pentru cei fără discernământ, pentru care copiii nu reprezintă vreo responsabilitate. Alcoolismul, lenea şi violenţa domestică nu se vindecă prin zece sesiuni de educaţie parentală! Iar acestea sunt adevăratele probleme din România reală! Când faci o duzină de copii doar să le iei alocaţia pentru a-ţi cumpăra băutură, ce poate să te înveţe educatorul parental? Cât de goale sunt capetele celor care propun asemenea tâmpenii? Dacă s-ar fi gândit la date oficiale, unele prezente chiar în “strategie”, ar fi remarcat că peste 200.000 de copii din România merg la culcare flămânzi. Și nu toţi au părinţi denaturaţi – unii chiar muncesc, dar cu toate acestea sunt sub limita sărăciei. Apoi, numeroşi alţi copii îşi văd părinţii plecaţi la muncă în străinătate, în cel mai fericit caz, o dată pe an. Aceasta este realitatea din România, pe care nişte îmbuibaţi autosuficienţi nu o cunosc şi nici nu fac eforturi să o afle. Dar, în schimb, aştern pe hârtie pagini întregi de aberaţii. După ce am văzut acest proiect, am convingerea că măcar ministrul Educaţiei – cu toţi cei care au gândit prostiile – ar trebui să zboare. Nu de alta dar, pentru că ei trăiesc într-un glob de sticlă, niciodată nu vor putea face acel ceva de care educaţia românească are nevoie ca de aer – reformă din temelii!

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

CREȘTEREA TVA, TOT MAI PROBABILĂ DIN VARĂ. ROMÂNIA SE CONFRUNTĂ CU UN DEFICIT BUGETAR URIAȘ

Publicat

pe

În ciuda reformelor bugetare anunțate de Guvern, România s-ar putea confrunta în această vară cu o creștere a cotei TVA, o măsură care ar putea declanșa un val de scumpiri în lanț. Situația bugetară este tot mai dificilă, iar cheltuielile cu salariile, pensiile și ajutoarele sociale consumă aproximativ 90% din veniturile statului, lăsând spațiu redus pentru investiții și dezvoltare.

Țara noastră înregistrează unul dintre cele mai mari deficite bugetare din Uniunea Europeană, iar analiștii avertizează că, fără măsuri fiscale suplimentare, România riscă să-și piardă atractivitatea pentru investitori. După Ungaria, suntem statul care plătește cele mai mari dobânzi la împrumuturi, iar în 2025, estimările arată că vom cheltui nu mai puțin de 9 miliarde de euro doar pentru plata dobânzilor.

În acest context, creșterea TVA devine, în opinia experților, o măsură aproape inevitabilă pentru a asigura sustenabilitatea bugetului și pentru a evita dezechilibre economice și mai mari. Deși nepopulară, o astfel de decizie ar putea fi crucială pentru a stopa deteriorarea situației fiscale și pentru a menține România pe linia de plutire în fața creditorilor și partenerilor europeni.

Sursa: Realitatea Financiara

Citeste in continuare

Evenimente

VICEPREȘEDINTELE SUA JD VANCE, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ ÎN INDIA PENTRU DISCUȚII COMERCIALE

Publicat

pe

Vicepreședintele american JD Vance a început luni o vizită de patru zile în India, într-un moment tensionat pe plan comercial, marcat de amenințarea impunerii unor taxe vamale de până la 26% pentru exporturile indiene către Statele Unite. Măsura, anunțată de președintele Donald Trump, a fost suspendată temporar pentru 90 de zile, oferind o fereastră de oportunitate pentru negocieri.

Vizita lui Vance are ca obiectiv consolidarea relațiilor comerciale și diplomatice dintre Washington și New Delhi. Potrivit Ministerului de Externe indian, vicepreședintele american și premierul Narendra Modi vor discuta despre evoluția relațiilor bilaterale și vor face schimb de opinii privind chestiuni regionale și globale de interes comun.

În timp ce tensiunile comerciale dintre SUA și China se intensifică, India adoptă o atitudine prudentă, analizând impactul eventualelor suprataxe și posibilele oportunități economice. Washington și New Delhi sunt deja angajate în discuții pentru prima etapă a unui acord comercial reciproc avantajos, în contextul unei cooperări tot mai strânse în domeniile IT, servicii și apărare.

Optimismul este prezent de ambele părți, iar oficialii indieni speră că această vizită va duce la un progres semnificativ în relațiile economice dintre cele două democrații majore.

Sursa: Realitatea Financiara

Citeste in continuare

Evenimente

România a înregistrat în prima zi de Paște un minim ISTORIC al consumului energetic, dar a evitat penele în sistem – CIFRE OFICIALE

Publicat

pe

România a înregistrat în prima zi de Paște cel mai scăzut consum energetic din ultima perioadă, cu un minim istoric de doar 2.500 MW, arată Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România, care citează datele furnizate de Transelectrica. Producția de energie a fost redusă deliberat, pentru a evita dereglarea sistemului, din cauza consumului foarte mic.

Producția hidro a coborât și ea la un nivel extrem de redus, de 260 MW.

În acest context, țara noastră a fost alimentată preponderent din surse nucleare, hidro și fotovoltaice, un scenariu ideal din perspectiva tranziției verzi, dar care a venit cu provocări tehnice semnificative, susține președintele APCE, Dan Pîrșan, într-un comunicat transmis Agerpres.

Acesta a subliniat că 20 aprilie 2025 a reprezentat un moment relevant pentru Sistemul Energetic Național, confirmând previziunile specialiștilor și testând în mod concret capacitatea rețelelor de distribuție, precum și gradul de responsabilitate civică al prosumatorilor din România.

”Răspunsul a fost prompt și solidar: sute de prosumatori au informat Asociația că au aplicat aceste măsuri, contribuind direct la evitarea unor situații critice precum căderi de tensiune sau blackout-uri locale”, spune Dan Pîrșan.

În același timp, fenomenul de segregare a prosumatorilor este un semnal de alarmă. Din păcate, unii au fost influențați de mesaje false și manipulatoare din social media, care promovează neîncrederea și sabotajul sub masca ”revoltei civice”, a transmis reprezentantul asociației.

Chiar și așa, inițiativa APCE s-a dovedit necesară și eficientă, reușind să prevină disfuncționalități majore în rețelele de joasă tensiune, a mai transmis Pîrșan.

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE