Connect with us

Stiri economice

Cea mai bună perioadă pentru achiziţionarea televizoarelor

Publicat

pe

Evenimentele sportive mari precum Olimpiada sau Campionatul Mondial de Fotbal fac ca vânzările de televizoare să crească spectaculos. Spre exemplu, în 2016, când a avut loc Campionatul European de Fotbal şi Olimpiada de vară, vânzările de televizoare au crescut cu 20% în ţara noastră, la peste 1,4 milioane de unităţi. Anul trecut, „numărul de unităţi vândute a depăşit 1,5 milioane, avansul pieţei a fost de 8,56% în termeni cantitativi şi de aproximativ 7,22% în termeni valorici“, a declarat Victor Armăşelu, CE Director Samsung Electronics România, liderul pieţei locale. Şi pentru anul acesta majoritatea retailerilor se aşteaptă la o creştere de 20% a vânzărilor de televizoare.

„Pasiunea românilor pentru fotbal se vede inclusiv în business-ul de retail electro-IT. Până la finalul Campionatului Mondial de Fotbal, ne aşteptăm să vindem peste 4.000 de televizoare pe evoMAG, un plus de peste 30% faţă de anul trecut. La nivelul întregului an, estimăm o creştere cu 20% a vânzărilor de televizoare, generată atât de dorinţa românilor de a viziona meciurile de fotbal din această vară la televizoare mai performante, cât şi de oferta diversificată pe care o vom avea şi în continuare pe această categorie de produse“, spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG, unul dintre cele mai importante magazine online. 


Ce modele sunt căutate


Deşi puterea de cumpărare a românilor a crescut, aceasta nu se compară cu cea a vest-europenilor, iar majoritatea preferă în continuare diagonalele de 80 şi 110 cm. „Dat fiind specificul pieţei locale şi puterea de cumpărare a românilor, care deşi în creştere este încă redusă, comparativ cu pieţele mai avansate, în continuare ecranele de 32 inci (80cm) – 43 inci (110cm) reprezintă încă aproximativ 62% din total, în scădere faţă de aproximativ 68 % anul trecut,“ spune Armăşelu. Caracteristicile pe care românii le urmăresc la achiziţionarea unui televizor sunt: să fie cât mai performant, să aibă o diagonală de cel puţin 80 de cm, să se poată conecta la internet şi să aibă un sunet puternic. „Spre deosebire de anul trecut, clienţii sunt dispuşi să plătească mai mult acum pentru un televizor, dacă acesta are tehnologie de ultimă generaţie. Preţul mediu pentru un televizor a urcat de la 1.500 de lei, în 2017, la peste 1.800 de lei anul acesta“, potrivit lui Pătraşcu. 


Trei sau patru televizoare


Potrivit studiului „Indicele consumului de televiziune în România 2017 – TVCI România 2017“, o treime dintre români au trei televizoare în locuinţe, 17% au câte patru televizoare, şi doar 19% susţin că au un singur televizor în locuinţe. Timpul petrecut de români în faţa televizorului este mare. Aproape jumătate din cei intervievaţi petrec 2-3 ore în faţa televizorului în fiecare zi iar aproape 1 din 5 petrece între patru şi şase ore zilnic în faţa televizorului. Unul din zece spune că stă la televizor peste opt ore pe zi. În ceea ce priveşte tipul de echipamente 66% dintre televizoare sunt cu ecran plat, iar dintre acestea 44% sunt inteligente – se pot conecta la internet şi pot rula aplicaţii care oferă acces la diferite tipuri de conţinut. Conform celui mai nou raport al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, în anul 2017 s-a înregistrat o creştere cu aproape 3% a numărului de abonaţi la servicii de retransmisie TV furnizate contra-cost, până la 7,45 de milioane. În mediul urban, rata de penetrare era de 103,9 la 100 gospodării, în timp ce în rural era de 94,0 la 100 gospodării. Din numărul total de 7,45 de milioane de abonaţi, cei mai mulţi – 5 milioane – sunt abonaţi prin reţele de cablu (+5% faţă de 2016), 2,3 milioane sunt abonaţi prin retele satelit – DTH (-4%), iar 120 mii sunt abonaţi prin IPTV.

Sharp 49CUF8472ES


Tip: LED
Diagonală: 123 cm
Rezoluţie: Ultra HD / 4K
Tuner digital: DVB-T/T2/C/S/S2
Iesire sunet: 2 x 10 W
Conexiune: Wi-Fi Integrat
Preţ: 2.000 lei

LG 43UJ635V


Tip: LED
Diagonală: 108 cm
Rezoluţie: Ultra HD / 4K
Tuner digital: DVB-T2/C/S2
Ieşire sunet: 20 W
Conexiune: Wi-Fi Integrat
Preţ: 1.600 lei

Samsung 40MU6102


Tip: LED
Diagonală: 101 cm
Rezoluţie: Ultra HD / 4K
Tuner digital: DVB-T2C
Ieşire sunet: 2 x 10 W
Conexiune: Wi-Fi Integrat
Preţ: 1.650 lei

 

Acest articol a fost publicat în numărul 25 al revistei Capital, disponibil la chioşcuri în perioada 25 iunie – 1 iulie

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

COTAȚIA AURULUI ATINGE UN NOU MAXIM ISTORIC

Publicat

pe

În contextul creșterii tensiunilor din Orientul Mijlociu și a incertitudinilor comerciale globale, cotația aurului a atins miercuri un nou record istoric. La aproximativ 05:40 am GMT, prețul aurului pe piața spot a urcat la 3.041,37 dolari pe uncie, după ce a înregistrat un maxim de 3.042,95 dolari. Această performanță reflectă atracția tot mai mare a metalului galben ca activ sigur în fața riscurilor economice.

Traderii sunt îngrijorați de impactul tarifelor vamale impuse de administrația Trump, care ar putea alimenta inflația și ar contribui la o încetinire economică globală. În acest context, investitorii văd aurul ca un refugiu sigur, mai ales într-o perioadă de dobânzi scăzute. Analistul Tim Waterer de la KCM Trade consideră că metalul prețios este bine poziționat pentru a face față incertitudinilor economice și geopolitice.

În aceeași zi, piețele așteaptă cu interes decizia de politică monetară a Rezervei Federale americane, care este prevăzută să rămână neschimbată, cu o dobândă de referință între 4,25% și 4,50%. Discursul președintelui Fed, Jerome Powell, va fi urmărit îndeaproape pentru posibile semnale privind viitoarele direcții ale politicii monetare. Dacă Fed va adopta o abordare mai relaxată, prețul aurului ar putea depăși pragul de 3.050 dolari pe uncie.

Sursa: Realitatea Financiara

Citeste in continuare

Evenimente

ANAF a pus tunurile pe cei care-și închiriază locuințele în scop turistic pe platforme online. Val de notificări și pe venituri din urmă cu 5 ani

Publicat

pe

In this photo illustration, an Airbnb logo seen displayed on a smartphone.,Image: 907376480, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights *** Strictly for editorial news purposes only ***, Model Release: no

ANAF va începe o verificare de mare amploare care-i vizează pe cei care își închiriază locuințele personale în scop turistic pe platforme online precum Booking și Airbnb. Inspectorii au trimis deja notificări către persoane care au realizat astfel de venituri, pentru a le anunța că figurează cu datorii din perioada 2019-2024.

Direcția Generală Antifraudă Fiscala transmite, atât prin SPV cât și prin poștă, persoanelor fizice, care obțin venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, o „Scrisoare de informare/notificare – închiriere spatii cazare regim hotelier”.

„Online-ul este în vizorul ANAF și Antifraudă. Directiva care obligă la completarea declarațiilor cu privire la vânzări ne ajută și pe noi și ANAF a început deja, cu echipe specializate, să identifice nu doar vânzările de pe platformele clasice, ci și platforme de anunțuri simple online, iar acolo sunt din ce în ce mai multe companii și persoane fizice identificate.

A început analiza vânzărilor de servicii turistice prin Booking și prin Airbnb, acolo fiind identificate între 22.000 și 23.000 de persoane fizice care au realizat venituri mai mici sau mai mari, printre care și câteva sute de persoane care au realizat venituri de peste 100.000 de lei”, a declarat ministrul Finanțelor, Tanczos Barna.

Citeste in continuare

Evenimente

Rezerva Federală a SUA menține nemodificată dobânda de referință

Publicat

pe

Rezerva Federală a SUA (Fed) a menţinut dobânda de referinţă la un interval cuprins între 4,25% şi 4,50%, în linie cu estimările.

Luând în considerare taxele vamale introduse de administraţia Trump, oficialii Fed şi-au revizuit în creştere previziunile privind inflaţia, care ar urma să se situeze la finalul anului la 2,7%, faţă de un nivel de 2,5% anticipat în decembrie. Până la finalul lui 2027, inflaţia în SUA ar urma să revină la 2%, obiectivul Fed, iar dobânda la 3,10%.

În plus, prognoza privind evoluţia economiei SUA a fost revizuită în scădere. Fed se aşteaptă acum la un avans al PIB-ului SUA de 1,7% în 2025, de la un nivel de 2,1% estimat anterior. În 2026 şi 2027, creşterea economiei SUA ar urma să se situeze la 1,8%.

Rata şomajului în SUA ar urma să se situeze la 4,4% în 2025 şi 4,3% în 2026 şi 2027. În februarie, rata şomajului a fost de 4,1%.

Oficialii Fed avertizează că au sporit riscurile şi perspectivele în acest an sunt confuze.

„Incertitudinile privind perspectivele au crescut”, se arată în comunicatul Fed. Fără a menţiona în comunicat numele lui Donald Trump sau taxele vamale, proiecţiile privind o inflaţie mai ridicată în acest an arată efectul politicilor comerciale ale Washingtonului.

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE