Ce vacanțe preferă românii

0
87

Pe regiuni, potrivit unui studiu realizat de turoperatorul Cocktail Holidays în funcţie de rezervările turiştilor, românii din nordul ţării merg mai mult în Grecia, cei din estul şi sudul ţării  în Turcia, în timp ce vestul ţării preferă Spania. Astfel, în sezonul estival 2018 (mai-septembrie), peste 25 mii de români din întreaga ţară merg în vacanţă prin turoperatorul Cocktail Holidays şi agenţiile revânzătoare partenere. Dintre aceştia, 20 mii de turişti au ales sejururi cu zboruri charter.

Pe timpul verii, compania de turism operează peste 25 zboruri charter săptămânale de pe aeroporturile din Iaşi, Cluj-Napoca şi Bucureşti, către 20 de destinaţii europene din 7 ţări. În regiunea Moldova, potrivit studiului, cele mai căutate destinaţii sunt: Grecia (insulele Rodos, Zakynthos), Cipru, Spania, cu zbor charter din Iaşi. Turiştii moldoveni au, în medie, un buget de 650 de euro/persoană, iar cei mai mulţi preferă să călătorească în grupuri mari, cu familia şi prietenii.

În Ardeal, cele mai multe vacanţe vândute sunt pentru Spania, în top fiind faimoasa insulă Mallorca, pentru care turiştii alocă un buget de cel puţin 750 de euro/persoană. Turiştii din vestul ţării sunt mai pretenţioşi şi aleg vacanţa după o documentare amănunţită. Românii din sudul şi estul ţării aleg ca destinaţie de vacanţă Bodrum, Tenerife, dar şi Ibiza Greciei, Mykonos, pentru care alocă 799 de euro de persoană, ştiind că vor avea o vacanţă de neuitat, cu servicii excelente. O altă destinaţie preferată de ei este Peninsula Peloponez, cea mai tradiţională zonă a Greciei, oferită în premieră pe zbor charter din această vară, la tarife care pornesc de la 399 de euro/persoană vacanţa de şapte nopţi.

Vacanţele pe charter în Turcia, şi în special în zona Bodrum, pe care românii pare să o redescopere, sunt cele mai căutate la Bucureşti. Bucureştenii sunt dispuşi să cheltuiască în medie 590 de euro/persoană pe un sejur la hotelurile all inclusive şi cumpără cel puţin o excursie opţională, cu preţuri de la 25 la 150 de euro, mai arată studiul. Din Bucureşti pleacă, de altfel, mai multe curse charter spre Grecia, Turcia, Spania, Cipru, Croaţia, Emiratele Arabe Unite, Muntenegru şi Egipt. Pentru cei care locuiesc în provincie, mai precis în Tecuci, Galaţi, Brăila, Iaşi, Bacău, Focşani, Buzău, Constanţa, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Braşov, transferul la şi de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă este inclus în preţul vacanţei.

În ceea ce priveşte unităţile de cazare, în cazul Turciei majoritatea cererilor sunt pentru hoteluri de cinci stele, în timp ce în Spania, Grecia, Cipru, Croaţia turiştii preferă hoteluri de trei şi patru stele. La nivel naţional, bugetul mediu pentru un sejur de şapte nopţi la un hotel de patru stele, cu demipensiune, transport charter avion, transferuri, taxe şi asigurări medicale şi storno este de 530 de euro/persoană. În general, turiştii care aleg vacanţele Cocktail Holidays sunt cupluri şi familii cu copii, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, cu studii medii şi superioare, venituri medii şi peste medie, care aleg atât vacanţe de relaxare, cât şi vacante active ori pentru shopping.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here