Guvernul vrea să dea bani absolvenţilor cu media 10

0
86

„Pentru că apreciem şi vrem să încurajăm performanţele şcolare, vom aproba astăzi stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 atât la evaluarea naţională, cât şi la examenul naţional de bacalaureat”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Guvernul a decis, în şedinţa de joi, acordarea unor stimulente financiare de câte 1.000 de lei pentru absolvenţii care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi de câte 3.000 de lei pentru cei care au avut media 10 la examenul de bacalaureat.

„Astăzi au fost luate câteva măsuri, la propunerea Ministerului Educaţiei, şi anume au fost aprobate stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi la examenul naţional de bacalaureat. Sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la evaluarea naţională, respectiv 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat 2018”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

El a precizat că vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a, care au finalizat evaluarea naţională cu media 10, respectiv 139 de absolvenţi de clasa a XII-a, care au încheiat cu media generală 10 examenul de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2018.

SURSA: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here