Preluarea Piraeus Bank România, finalizată. BERD deține 19% dintre acțiuni

0
153

BERD achiziţionează o cotă de 19%, în timp ce J.C. Flowers & Co. cumpără 76,1% din acţiuni, aceasta fiind prima investiţie a fondului american în România. Restul de 4,9% din acţiuni vor fi achiziţionate de conducerea băncii.

Banca mamă, Piraeus Bank Group, una dintre cele patru bănci sistemice din Grecia, renunţă la investiţiile străine şi vinde activele internaţionale (non-core assets), ca parte a unei transformări cuprinzătoare a sectorului financiar grecesc, aşa cum a fost convenită cu Comisia Europeană. În România, Piraeus Bank este una dintre băncile importante de retail, oferind servicii financiare pentru mai mult de 300.000 de clienţi, printr-o reţea de 100 de sucursale şi agenţii, cu peste 1.200 de angajaţi.

Conform oficialilor Piraeus, noii acţionari vor contribui cu resurse financiare şi organizaţionale, necesare extinderii operaţiunilor băncii şi a cotei sale de piaţă. Schimbarea acţionariatului va contribui, de asemenea, la consolidarea sectorului financiar fragmentat din România.

BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat şi a iniţiativei antreprenoriale în 38 de economii din trei continente. Este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali în România. Până în prezent, în România, Banca a investit aproape 8 miliarde de euro în peste 400 de proiecte. Doar anul trecut, BERD a investit 550 de milioane de euro în România. 93% din această finanţare a fost direcţionată către sectorul privat.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investiţiilor globale în industria serviciilor financiare. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 ţări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor. J.C. Flowers & Co. gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari şi are birouri în New York şi Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here