„il Dottore” Marchionne lasă grupul Fiat Chrysler pe mâna celui care a crescut vânzările Jeep de patru ori

0
123

Omul care a reuşit să transforme un grup italian în derivă, Fiat, într-o afacere care a preluat gigantul american Chrysler dând naştere groupului Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a predat ştafeta urmaşului său Mike Manley. Adevărat star în Italia, dar şi în industria auto, Sergio Marchionne a fost forţat să renunţe la poziţia de preşedinte – director executiv al grupului FCA după ce o aparent simplă operaţie la umăr a dus la agravarea stării sale de sănătate. În vârstă de 66 de ani, Marchionne a condus timp de 14 ani gigantul Fiat-Chrysler, grup care deţine mărcile Fiat, Chrysler, Abarth, Alfa Romeo, Dodge, Jeep, Maserati, Lancia, Mopar, Ram şi chiar Ferrari.

Anunţat deja ca CEO al întregului grup FCA, britanicul Mike Manley va continua implementarea strategiei prezentată luna trecută de Marchionne, care vizează investiţii de nouă miliarde de euro în vehiculele electrice şi hibride. În vârstă de 54 de ani, Manley va conduce şi operaţiunile FCA din America de Nord. 

Mike Manley a condus din postura de director general brandul Jeep din iunie 2009 ducând vânzările anuale de la aproximativ 300.000 de unităţi la 1,4 milioane de vehicule. 

Și divizia de maşini sport de lux Ferrari a anunţat că l-a numit pe un Louis Camilleri, membru al Consiliului de Administraţie, în funcţia de director general, acesta preluând un post deţinut tot de Sergio Marchionne. Louis Carey Camilleri este un fost preşedinte al producătorului de ţigarete Philip Morris International.

Fiat Chrysler, al şaptelea mare producător auto mondial, a anunţat luna trecută că se aşteaptă ca fiecare al 12-lea SUV vândut pe plan global până în 2022 să fie un Jeep. Compania intenţionează să lanseze nouă modele noi şi să ofere patru versiuni electrice până în 2022. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here