Gazoductul BRUA și Coridorul IV Rin-Dunăre, priorități pentru România și Austria

0
98

Dl. Mihai Daraban  a fost întâmpinat de Dr. Harald Mahrer, preşedintele WKO, şi Dl. Karlheinz Kopf, secretar general al WKO. Totodată, la întrevedere au luat parte dl. Lazăr Comănescu, Consilier al Preşedintelui CCIR pe probleme externe, şi dl. Christian Mandl, Șeful Departamentului de Coordonare Europeana (WKO).

În cadrul întrevederii au fost dezbătute aspecte care vizează menţinerea şi consolidarea relaţiilor economice dintre cele două state, cu scopul de a stimula dialogul dintre companiile româneşti şi cele austriece şi de a pune bazele unor posibile proiecte economice.

”La nivelul camerelor de comerţ, cooperarea se poate concretiza prin organizarea de misiuni economice, dar şi de forumuri şi seminarii, care să ofere cadrul potrivit pentru întâlniri de tip B2B. Eforturile noastre comune ar putea încuraja companiile româneşti să se implice în afaceri de tip joint-venture cu cele austriece şi să acceseze sau să dezvolte afaceri în ţări precum cele din zona Balcanilor de Vest sau cele membre ale Parteneriatului Estic. Implicarea camerelor de comerţ din cele două ţări în proiecte economice de anvergură va aduce valoare adăugată şi va ajuta părţile interesate să îşi realizeze obiectivele într-un mod mai eficient”, a declarat dl. Mihai Daraban.

În contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului European, preşedintele CCIR a amintit rolul Camerei de Comerţ şi Industrie a României de a promova implementarea unor coridoare paneuropene de infrastructură, cu impact semnificativ asupra dezvoltării economice regionale.

„Un coridor de transport de interes comun, atât pentru România, cât şi pentru Austria, este coridorul IV (Rin-Dunăre) care începe în Dresda, trece prin Austria, Slovacia, Ungaria, România şi se termină în Turcia. În acest sens, dorim să subliniem necesitatea revitalizării strategiei UE pentru zona Dunării în funcţie de nevoile economice actuale. De asemenea, implementarea cu succes a conductei BRUA, unul dintre proiectele de interes comun pentru Comisia Europeană, va contribui la atingerea uneia dintre priorităţile Uniunii Europene referitoare la securitatea energetică, prin diversificarea căilor de export de energie şi reducerea dependenţei de gazul rusesc”, a adăugat dl. Mihai Daraban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here