Connect with us

Stiri economice

Horoscop 1 noiembrie! Zodiile care trebuie să fie foarte atente la bani! Puteți pierde foarte mult astăzi

Publicat

pe

Horoscop 1 noiembrie 2018 BERBEC

Îţi place să laşi copilul din tine să se manifeste liber, mai ales când în preajma ta se află o persoană care îţi inspiră autoritate, protecţie şi putere. Te comporţi ca şi cum ai fi neputincios, începător în unele privinţe şi priveşti la cel cu mai multă experienţă decât tine ca la eroul tău!

Îi recunoşti valoarea, superioritatea şi stai cu urechile pâlnie la tot ce are de transmis, pentru că ai multe de învăţat de la o astfel de persoană. Eşti ca un burete care absoarbe tot ce aude, convins că te vei folosi cândva de tot ce afli.

Horoscop 1 noiembrie 2018 TAUR

Simţul artistic devine unul din criteriile care te ghidează să faci unele schimbări în viaţa ta. Că e doar o schimbare de decor sau de atmosferă, adăugând un plus de frumuseţe spaţiului în care te afli, sau porneşti pe o cale ce implică talent creator, eşti pregătit să deschizi acest drum cu bucurie, pentru că e ca o dorinţă împlinită pentru tine.

Poate visai să-ţi foloseşti mai mult talentele cu care eşti înzestrat, dar, prins într-un angrenaj material, ai considerat că arta nu te poate hrăni, dar dacă acest vis a rămas în inima ta ca o sămânţă care nu a dat roade, poate ar fi momentul s-o laşi să încolţească.

Nici nu ştii ce surprize îţi poate oferi de acum înainte. Simţi nevoia să desenezi, să pictezi, să creezi? Dă-i drumul!

Horoscop 1 noiembrie 2018 GEMENI

Priveşti la grupul din faţa ta cu un dram de tristeţe, de parcă nu ţi-ai găsi şi tu locul printre acei oameni. Ei sunt, toţi, uniţi în jurul unui scop comun sau al unei idei în care cred cu toţii, dar tu eşti exclus din acest spaţiu.

Ori pentru că tu preferi să faci opinie separată, pentru că nu eşti în asentimentul lor, ori pentru că ai o senzaţie de inadaptare, de inferioritate, sau chiar mania persecuţiei, având impresia că te dau afară din mediul lor.

 

Exagerezi: nimeni nu are criterii de selecţie atât de exclusiviste, deci tu eşti cel care trebuie să se integreze, nu să aştepţi ca ei să se coboare la nivelul tău. Ei te-ar primi cu braţele deschise dacă ţi-ai arăta dorinţa de a face parte din acel grup.

Horoscop 1 noiembrie 2018 RAC

Ceva îţi spune să nu cheltuieşti acum suma pe care ai reuşit să o aduni într-un cont de economii, pentru că, mai devreme sau mai târziu, vei avea nevoie exact de acea sumă.

Cineva te îmbie să cumperi ceva acum, să dai tot ce ai pe un obiect care îţi face cu ochiul, dar ar fi bine să ţii cont de multiplele piedici care te ţin pe loc, pentru că nu sunt deloc întâmplătoare. Dacă vezi că apar coincidenţe ciudate cu privire la banii de care dispui, e semn că e mai bine să-i păstrezi pentru altceva mai important în perspectivă.

Horoscop 1 noiembrie 2018 LEU

A venit vremea să recunoşti intervenţia salvatoare a unor prieteni în rezolvarea problemelor tale actuale. Totul s-a aşezat cu bine şi răsufli uşurat, dar dacă tot ai ajuns în acest punct, n-ar strica să scoţi în evidenţă recunoştinţa ta pentru cei care au participat alături de tine.

A fost un lucru de echipă, unirea mai multor forţe într-un unic sens, toate gravitând în jurul intereselor tale, deci nu trage succesul doar pe turta ta. Dacă au contribuit şi alţii, spune lumii cât de mult au însemnat ei pentru tine şi oferă-le şi tu ceva în schimb. Nimic nu e pe gratis!

Horoscop 1 noiembrie 2018 FECIOARĂ

Deşi ar fi suficiente motive de bucurie în jurul tău, anturajul e cel care strică atmosfera. Nimereşti printre oameni care caută nod în papură chiar şi la cele mai frumoase veşti şi, în loc să celebrezi victoria, te trag şi pe tine într-o zonă sumbră a îndoielii, a temerilor, a întrebărilor cu tentă pesimistă.

 

Nu te lăsa influenţat de astfel de oameni care oricum nu vor fi mulţumiţi cu nimic din ceea ce li se oferă. Vei vedea cât se ciudat reacţionează ei la veşti bune, punând în evidenţă doar punctele lipsă, sensibile şi urâte ale celor auzite. Nu face ca ei!

Horoscop 1 noiembrie 2018 BALANȚĂ

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Statul a trecut pragul de 1.000 de miliarde de lei datorie! Avertismentul directorului Trezoreriei

Publicat

pe

Directorul general al Trezoreriei, Ștefan Nanu, a anunțat că statul s-ar putea să fi trecut cu datoria publică peste pragul de 1.000 de miliarde de lei în aprilie, în contextul în care, în februarie, nivelul datoriei raportate s-a situat la 990,8 miliarde de lei, iar statul se împrumută în ritm alert din cauza deficitelor bugetare mari.

Ieșirea publică a directorului general al Trezoreriei, Ștefan Nanu, privind depășirea pragului de 1.000 miliarde lei datorie publică este un act excepțional cu valoare de avertisment tehnocrat de rang înalt.

Într-un context obișnuit, astfel de informații sunt comunicate prin canale instituționale și fără declarații anticipative. Faptul că directorul Trezoreriei a vorbit public înainte de publicarea oficială a datelor indică o tensiune gravă între responsabilitatea tehnică și deriva politică actuală.

Citeste in continuare

Evenimente

Avertisment de la agențiile de rating. Pericolul iminent la care se expune România dacă nu reduce gaura din buget

Publicat

pe

România este în pericol să fie retrogradată la categoria „junk” de către agențiile de rating, dacă nu face nimic pentru reducerea deficitului și stabilizarea datoriei publice.  

Perspectivele reducerii deficitelor aflate la un nivel ridicat record și stabilizarea creșterii rapide a datoriei publice reprezintă elementul central al evaluării ratingului suveran al României, după alegerile prezidențiale de luna trecută, se arată într-un raport al agenției de evaluare financiară Fitch Ratings.

După ani de derapaje fiscale și erodare a credibilității politice fiscale, următorul Guvern se va confrunta cu provocarea complexă de a-și asuma un proces de consolidare fiscală multianual, amplu, pe fondul perspectivelor modeste de creștere și a fragmentării politice interne, apreciază Fitch.

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, independent, un centrist pro-UE, l-a învins pe populistul de dreapta George Simion în turul doi al alegerilor prezidențiale din 18 mai. Acum sunt în derulare negocieri între partidele politice pro-UE din România pentru formarea unui nou Guvern. Precedenta coaliție pro-EU s-a prăbușit la începutul lunii mai, după doar patru luni la putere, după victoria lui Simion în primul tur.

Victoria lui Nicușor Dan a redus pe termen scurt riscurile provocate de o perioadă prelungită de incertitudine politică sporită, potențial însoțită de turbulențe pe piețele financiare. Dar rămâne de văzut dacă se va îmbunătăți eficacitatea politicilor, ținând cont de fragmentarea legislativului și sporirea polarizării sociale, subliniată de alegerile prezidențiale.

Evoluțiile din acest an sunt în linii mari în concordanță cu opinia Fitch din 21 februarie (când a fost confirmat ratingul României la ”BBB minus”/perspectivă negativă) potrivit căreia incertitudinea politică rămâne ridicată cel puțin până la reluarea alegerilor prezidențiale după anularea de anul trecut, iar extinderea ciclului electoral va amâna măsurile suplimentare de consolidare fiscală cel puțin până în semestrul doi din 2025.

Noul președinte și potențialele partide de coaliție au recunoscut amploarea provocărilor fiscale. Conform informațiilor din presă, convenirea asupra planurilor de consolidare este o prioritate urgentă în cadrul negocierilor lor de coaliție, iar Nicușor Dan a afirmat că o țintă realistă de deficit pentru acest an este de 7,5% din PIB. Planul fiscal-structural pe termen mediu pe șapte ani al României, convenit cu UE, are ca obiectiv un deficit de 7% din PIB în 2025.

Anul trecut, deficitul general guvernamental al României s-a adâncit la 9,3% din PIB, de la 6,6% din PIB în 2023, conform datelor finale. Creșterea de la estimarea inițială de 8,7% din PIB a contribuit la majorarea datoriei 54,8% din PIB în 2024, de la 48,9% din PIB în 2023.

În primele patru luni din acest an deficitul bugetar s-a situat la 56 miliarde lei (2,95% din PIB-ul proiectat pentru 2025), similar cu 57 miliarde lei în perioada similară din 2024.

Comisia Europeană previzionează un deficit de 8,6% din PIB în 2025, dacă nu sunt modificate politicile actuale. De asemenea, Comisia presupune o creștere a PIB de 1,4%, în conformitate cu propriile previziuni ale Fitch. Cu toate acestea, datele economice de până acum – în special lipsa creșterii PIB-ului în ritm trimestrial în primul trimestru din 2025 – sugerează riscuri pentru această prognoză, scoțând în evidență compromisurile politice implicate în reducerea deficitului.

Deși Guvernul precedent a adoptat la finalul anului trecut unele măsuri fiscale, inclusiv înghețarea salariilor și a pensiilor, rezultatele sub așteptări din 2024 indică că ar fi necesară o ajustare mai mare decât cea planificată în cadrul programului pe termen mediu, pentru a atinge obiectivul de deficit de 7,5% din PIB. Măsurile de consolidare fiscală care vor rezulta dintr-un acord de coaliție vor oferi o primă oportunitate de a evalua detaliat modul și ritmul cu care următorul Guvern intenționează să reducă deficitul în 2025 și în 2026.

Intrările de fonduri europene rămân importante ca stimulent direct pentru creșterea pe termen scurt și îmbunătățirea potențialului de creștere. O președinție pro-UE și formarea unui Guvern pro-UE durabil ar sprijini intrările de fonduri, dar îndeplinirea cerințelor de condiționalitate s-ar putea dovedi dificilă dacă nu se îmbunătățește contextul politic al elaborării și punerii în aplicare a politicilor. Comisia nu a impus sancțiuni financiare României în Pachetul de primăvară anunțat în 4 iunie, în pofida deficitului ridicat din 2024, dar acestea rămân posibile.

Următoarea revizuire a ratingului suveran al României de către Fitch este planificată în 15 august. Evaluarea agenției privind impactul probabil al planurilor de consolidare ale viitorului Guvern va fi încorporată în previziunile fiscale actualizate, alături de orice alte modificări al proiecțiilor privind PIB-ul și alte previziuni macroeconomice.

Citeste in continuare

Evenimente

INFLAȚIA A SĂRIT ÎN AER ÎN LUNA MAI. TĂVĂLUG DE SCUMPIRI PENTRU ROMÂNII DE RÂND, ÎNAINTE DE CATASTROFA FACTURILOR DE ENERGIE

Publicat

pe

Rata anuală a inflației a crescut îngrijorător în luna mai, potrivit datelor anunțate joi dimineață de Institutul Național de Statistică. Potrivit specialiștilor, este cea mai mare creștere din ultimele luni. Evoluția este cu atât mai îngrijorătoare cu cât se produce înainte de eliminarea schemelor de sprijin la energie electric, de la 1  iulie, ceea ce va avea un efect grav asupra finanțelor românilor.

Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la fructe si legume, cu peste 11 %, dar o creștere semnificativă, de 9%, se constată și în cazul uleiului.

INFLAŢIA ŞI EVOLUŢIA PREŢURILOR DE CONSUM: MAI 2025

Indicele preţurilor de consum (IPC) – indicator pentru determinarea inflaţiei la nivel naţional
– Indicele preţurilor de consum în luna mai 2025 comparativ cu luna aprilie 2025 a fost 100,46%.
– Rata inflaţiei de la începutul anului (mai 2025 comparativ cu decembrie 2024) a fost 2,6%.
– Rata anuală a inflaţiei în luna mai 2025 comparativ cu luna mai 2024 a fost 5,5%.
– Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (iunie 2024 – mai 2025) faţă de precedentele 12 luni (iunie 2023 – mai 2024) a fost 5,0%.

sursă: INS

Sursa: Realitatea Financiara

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE