Uzina Volkswagen – Sindicatele grupului amenință să blocheze construirea unei fabrici în Turcia, invocând modul agresiv în care acționează țara condusă de Erdogan – Auto

0
60

​Foarte puternicele sindicate de la Volkswagen promit să facă tot ce se poate pentru a bloca proiectul de construire a unei uzine de 1,3 miliarde euro în Turcia, scrie Bloomberg. Volkswagen anunțase la mijloc de septembrie că suspendă decizia de a construi uzina în Turcia, pe fondul criticilor internaționale la adresa armatei turce și a ofensivei acesteia. România, Bulgaria și Serbia speră să revină în cursă, dar un oficial al companiei a spus recent că nu se caută un amplasament alternativ.

„Vreau să spun foarte clar: reprezentanţii sindicatelor resping aprobarea atât timp cât Turcia încearcă să-şi realizeze obiectivele sale politice folosind războiul şi forţa”, spune Bernd Osterloh, şeful sindicatului global al VW şi membru în Consiliul de Supraveghere al producătorului auto.

Osterloh a mai spus că Volkswagen are uzine în zone cu un mediu social stabil, aluzie la situația din Turcia.

Frank Witter, director financiar al companiei, spunea miercuri că nu este grabă pentru a găsi alternative și adăuga că pot fi alocate în Slovacia capacități de producție în plus.

Dacă va exista o uzină nouă aceasta va putea ajunge la 300.000 de mașini/an și va avea 4.000 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here