Lâna – cât de recomandat este acest material pentru hainele copiilor?

  0
  54

  Poate că cei mici nu au nevoie de multe lucruri, în special în primele luni de viață, dar acele puține lucruri de care au nevoie ar trebuie să fie de cea mai bună calitate. De la așternuturile pentru pătuțul lor, hainele pe care le poartă zi de zi și până la hăinuțele de culcare, tot ceea ce le atinge pielea și le învăluie corpul ar trebui să fie moale, delicat și cât se poate de protector. Cei mai mulți părinți își orientează atenția spre materialele naturale, pe cât posibil organice, cunoscând beneficiile bumbacului, ale inului, dar și a lânei. Într-adevăr, lâna este cel mai dezbătut material și, în continuare, mulți părinți au dubii în privința lânii.

  Lâna – confortabilă sau insuportabilă de purtat?

  Lâna a ajuns să fie un material îndoielnic pentru bebeluși și copii, deoarece modalitatea de prelucrare nu era tocmai corectă, așa că hainele obținute erau inconfortabil de purtat, creând mâncărimi, iritații și chiar zgârieturi. Chiar dacă lâna este un material călduros, mulți adulți evită să își cumpere haine din lână, tocmai pentru că nu suportă senzația pe care o oferă acest material. Totuși, hainele moderne pentru copii, fabricate din lână prelucrată prin proceduri speciale, sunt cele mai delicate și mai confortabile. Prelucrată corespunzător, fibrele din lână au un strat exterior neted, mătăsos, care creează o senzație fină, de moliciune, deosebit de confortabilă. Aceste atribuite naturale fac ca lâna să fie delicată și prietenoasă cu pielea, chiar și atunci când este utilizată pentru un copil care suferă de eczeme sau de alte afecțiuni ale pielii. Prin urmare, puteți opta pentru haine din lână pentru copii dacă preferați materialele cât mai naturale cu putință.

  Lâna – poate fi un material prea călduros pentru bebeluși?

  Până la aproximativ 18 luni, bebelușilor le este greu să își regleze temperatura, dată fiind dimensiunea suprafeței pielii lor în comparație cu greutatea corporală. Micuții, mai ales dacă sunt bolnavi sau s-au născut prematur, pot pierde rapid căldura corpului, dacă nu sunt îmbrăcați corespunzător. De fapt, lor trebuie să le fie puțin mai cald decât unui adult. Părinții își fac adesea griji că lâna va conduce la supraîncălzire, dar îmbrăcămintea din lână menține o temperatură confortabilă pentru micuți datorită abilităților sale de termoreglare. Fibrele din lână absorb umezeala cauzată de transpirație și o elimină în mediul înconjurător. Asta înseamnă că pielea copilului este tot timpul uscată. Pe vreme mai rece, hainele pentru copii din lână mențin aerul cald exact lângă piele pentru a crea astfel microclimatul perfect. Astfel, îmbrăcat în haine din lână, copilul se va simți confortabil atât pe vreme caldă, cât și pe vreme rece. Bebelușii, în special nou-născuții, pierd o bună parte din căldură prin zona capului. Prin urmare, atunci când ieșiți la plimbare, alegeți o căciulă din lână pentru a avea siguranța că cel mic se simte confortabil. Hainele din lână sunt cu atât mai mult recomandate pentru ieșirile afară. Cu ce să vă îmbrăcați bebelușul poate fi o mare provocare mai ales în timpul sezonului rece. Totuși, cu o salopetă din lână nu trebuie să vă mai faceți griji. Îmbrăcați în salopete din lână, copiilor le va fi bine fie că stau confortabil în cărucior, fie că merg la pas cu părinții, deoarece lâna îi ajută să își regleze temperatura pentru a nu exista riscul de a se supraîncălzi sau de a le fi frig.

  În concluzie, lâna este un material foarte sigur și foarte recomandat pentru bebeluși și pentru copii, mai ales dacă procedurile de prelucrare a lânii se bazează pe tehnici naturale, care conduc la fabricarea de haine confortabile, netede și moi. Luați în considerare lâna pentru bebeluși și copii atunci când căutați așternuturi confortabile de pat și îmbrăcăminte de zi cu zi.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here