Connect with us

Stiri economice

Cupra Ateca, Škoda Fabia, smart EQ forfour, SsangYong Musso Pick-Up, Toyota Auris, Volvo V60

Publicat

pe

Cupra Ateca (Seat)

Începând din acest an spaniolii de la Seat – divizie a grupului Volkswagen – au decis să îşi creeze propria marcă sport. Astfel, vehiculele cu veleităţi sportive vor purta numele Cupra. Conform celor de la Seat, brandul Cupra a fost creat cu scopul de a cuceri un nou segment de pasionaţi auto, şoferii care sunt în căutarea unei reinterpretări a esenţei sportivităţii, prin combinarea unicităţii, sofisticării şi performanţei. Primul exemplu este Cupra Ateca, varianta mai spectaculoasă a deja cunoscutului SUV Seat. Vehiculul este propulsat de un  motor TSI de 2.0 litri care dezvoltă 300 CP.

 

Škoda Fabia

Alături de modelul Kodiak L&K (Laurin & Klement), de variantele RS ale modelelor Superb şi Octavia şi de conceptul Vision X, cehii de la Škoda au prezentat la GIMS 2018 un facelift al modelului Fabia. În exterior se remarcă subtile modificări ale designului şi blocuri optice cu LED, iar în interior panoul de bord şi scaunele au fost modernizate. Gama de sisteme de asistenţă pentru şofer şi dotările „Simply Clever” au fost, de asemenea, din nou extinse, iar linia de motoare alimentate cu benzină este mai bine adaptată la segmentul în care se încadrează Fabia.

 

smart EQ forfour

Deşi mulţi aşteptau premiera modelelor electrice EQ A şi EQ C ale Mercedes-Benz, grupul Daimler a ales să prezinte la Geneva noile smart EQ fortwo şi forfour. Integrate în aşteptata familie EQ a grupului german, acestea sunt destinate traficului urban care are nevoie de o rapidă trecere de la modele poluante la vehicule „verzi”. Alături de cele două modele smart electrice, germanii au prezentat şi un nou tip de staţie de încărcare rapidă, de 22 kW, precum şi un set de aplicaţii „smart EQ control”.

 

SsangYong Musso Pick-Up

Revenirea mărcii SsangYong în lumea bună a producătorilor cu noutăţi la saloanele internaţionale s-a făcut remarcată şi la Geneva. După prezentarea SUV-ului Rexton, coreenii au decis să lanseze pe piaţă un pick-up cu numele Musso care înlocuieşte Actyon Sports. Construit pe aceeaşi platformă cu Rexton, Musso împarte arhitectura de caroserie pe şasiu pentru a oferi un vehicul utilitar cu aptitudini în teren accidentat şi o siguranţă crescută mulţumită şasiului modular şi sistemului de tracţiune integrală. Musso este propulsat de un turbodiesel de 2.2 litri cu o putere maximă de 181 CP şi un cuplu de 400 Nm.

 

Toyota Auris

 

Aflat printre surprizele plăcute de la GIMS 2018, noul model Auris al niponilor de la Toyota a suferit modificări radicale. Pe lângă aspectul mult mai modern şi atractiv, Auris va renunţa parţial la motoarele termice pentru propulsia hibridă. Astfel, în noua gamă va fi diponibil un singur motor alimentat cu benzină de 1.2 litri. În schimb, vor exista două sisteme hibrid, 1.8 litri – 122 CP şi 2.0 litri – 180 CP. A treia generaţia Toyota Auris este asamblată pe „Toyota New Global Architecture”.

Volvo V60

Construit pe platforma Scalable Product Architecture (SPA), folosită şi în construcţia modelului XC60 şi a celor patru modele de top din seria 90, noul Volvo V60 se adresează în special familiilor, iar sistemele de propulsie includ atât motoare diesel sau alimentate cu benzină cât şi variante hibrid. Lider în tehnologiile de siguranţă, Volvo încearcă şi impunerea unui nou sistem de utilizare denumit „Care by Volvo”. Acesta oferă accesul la o maşină printr-un abonament cu o sumă fixă lunară în locul deţinerii automobilului.

Foto © RS

Articol publicat în Suplimentul Auto Capital distribuit gratuit împreună cu revista din 19 martie 2018.

SUPLIMENT AUTO CAPITAL: McLaren Senna, Mercedes – Benz Clasa A, Mercedes – Benz Clasa C, Mitsubishi Outlander PHEV, Peugeot 508, Range Rover SV Coupe

SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Jaguar i-PACE, Jeep Wrangler, Kia Ceed, Lamborghini Huracan Performante Spyder, Lexus UX, Mazda6 Combi

SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Ferrari 488 Pista, Ford Ka+ Active, Ford Edge, Honda CR-V, Hyundai Kona Electric, Hyundai Santa Fe

SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Audi A6, Bentley Bentayga Hybrid, BMW X4, Bugatti Chiron Sport

Tehnologia maşinilor viitorului, ascunsă în zăpezile din Suedia

Vânzările de autoturisme noi cresc cu 33%. Majorare moderată a pieţei second-hand

SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Robotizare accelerată

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

CREȘTEREA TVA, TOT MAI PROBABILĂ DIN VARĂ. ROMÂNIA SE CONFRUNTĂ CU UN DEFICIT BUGETAR URIAȘ

Publicat

pe

În ciuda reformelor bugetare anunțate de Guvern, România s-ar putea confrunta în această vară cu o creștere a cotei TVA, o măsură care ar putea declanșa un val de scumpiri în lanț. Situația bugetară este tot mai dificilă, iar cheltuielile cu salariile, pensiile și ajutoarele sociale consumă aproximativ 90% din veniturile statului, lăsând spațiu redus pentru investiții și dezvoltare.

Țara noastră înregistrează unul dintre cele mai mari deficite bugetare din Uniunea Europeană, iar analiștii avertizează că, fără măsuri fiscale suplimentare, România riscă să-și piardă atractivitatea pentru investitori. După Ungaria, suntem statul care plătește cele mai mari dobânzi la împrumuturi, iar în 2025, estimările arată că vom cheltui nu mai puțin de 9 miliarde de euro doar pentru plata dobânzilor.

În acest context, creșterea TVA devine, în opinia experților, o măsură aproape inevitabilă pentru a asigura sustenabilitatea bugetului și pentru a evita dezechilibre economice și mai mari. Deși nepopulară, o astfel de decizie ar putea fi crucială pentru a stopa deteriorarea situației fiscale și pentru a menține România pe linia de plutire în fața creditorilor și partenerilor europeni.

Sursa: Realitatea Financiara

Citeste in continuare

Evenimente

VICEPREȘEDINTELE SUA JD VANCE, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ ÎN INDIA PENTRU DISCUȚII COMERCIALE

Publicat

pe

Vicepreședintele american JD Vance a început luni o vizită de patru zile în India, într-un moment tensionat pe plan comercial, marcat de amenințarea impunerii unor taxe vamale de până la 26% pentru exporturile indiene către Statele Unite. Măsura, anunțată de președintele Donald Trump, a fost suspendată temporar pentru 90 de zile, oferind o fereastră de oportunitate pentru negocieri.

Vizita lui Vance are ca obiectiv consolidarea relațiilor comerciale și diplomatice dintre Washington și New Delhi. Potrivit Ministerului de Externe indian, vicepreședintele american și premierul Narendra Modi vor discuta despre evoluția relațiilor bilaterale și vor face schimb de opinii privind chestiuni regionale și globale de interes comun.

În timp ce tensiunile comerciale dintre SUA și China se intensifică, India adoptă o atitudine prudentă, analizând impactul eventualelor suprataxe și posibilele oportunități economice. Washington și New Delhi sunt deja angajate în discuții pentru prima etapă a unui acord comercial reciproc avantajos, în contextul unei cooperări tot mai strânse în domeniile IT, servicii și apărare.

Optimismul este prezent de ambele părți, iar oficialii indieni speră că această vizită va duce la un progres semnificativ în relațiile economice dintre cele două democrații majore.

Sursa: Realitatea Financiara

Citeste in continuare

Evenimente

România a înregistrat în prima zi de Paște un minim ISTORIC al consumului energetic, dar a evitat penele în sistem – CIFRE OFICIALE

Publicat

pe

România a înregistrat în prima zi de Paște cel mai scăzut consum energetic din ultima perioadă, cu un minim istoric de doar 2.500 MW, arată Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România, care citează datele furnizate de Transelectrica. Producția de energie a fost redusă deliberat, pentru a evita dereglarea sistemului, din cauza consumului foarte mic.

Producția hidro a coborât și ea la un nivel extrem de redus, de 260 MW.

În acest context, țara noastră a fost alimentată preponderent din surse nucleare, hidro și fotovoltaice, un scenariu ideal din perspectiva tranziției verzi, dar care a venit cu provocări tehnice semnificative, susține președintele APCE, Dan Pîrșan, într-un comunicat transmis Agerpres.

Acesta a subliniat că 20 aprilie 2025 a reprezentat un moment relevant pentru Sistemul Energetic Național, confirmând previziunile specialiștilor și testând în mod concret capacitatea rețelelor de distribuție, precum și gradul de responsabilitate civică al prosumatorilor din România.

”Răspunsul a fost prompt și solidar: sute de prosumatori au informat Asociația că au aplicat aceste măsuri, contribuind direct la evitarea unor situații critice precum căderi de tensiune sau blackout-uri locale”, spune Dan Pîrșan.

În același timp, fenomenul de segregare a prosumatorilor este un semnal de alarmă. Din păcate, unii au fost influențați de mesaje false și manipulatoare din social media, care promovează neîncrederea și sabotajul sub masca ”revoltei civice”, a transmis reprezentantul asociației.

Chiar și așa, inițiativa APCE s-a dovedit necesară și eficientă, reușind să prevină disfuncționalități majore în rețelele de joasă tensiune, a mai transmis Pîrșan.

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE