TOP CINEMA Dinozaurii din „Jurrasic Word” se întorc triumfal în box-office-ul nord-american

0
152

Această a cincea tranşă a aventurilor dinozaurilor creaţi de Steven Spielberg în 1993 are loc la trei ani după distrugerea luxosului parc tematic Jurassic World. Dacă în filmul anterior, „Jurassic World” (2015), un dinozaur modificat genetic evadează dintr-un parc tematic cu creaturi preistorice provocând panică printre vizitatori, în „Fallen Kingdom”, dinozaurii care populează insula Nublar, unde s-a construit parcul, sunt ameninţaţi de explozia unui vulcan, iar protagoniştii (Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard) lansează o misiune pentru a salva de la extincţie un număr cât mai mare de exemplare, transmite Agerpres.

Chiar dacă încasările sunt departe de a egala cele 204,6 milioane de dolari obţinute de „Jurassic World” în primul week-end de la lansare, performanţa realizată de această superproducţie poate fi calificată drept bună după lansarea sa în 4.475 de cinematografe din America de Nord. 

Pe locul al doilea regăsim un alt sequel, „The Incredibles 2”, filmul de animaţie al studiourilor Pixar, cu 80,92 milioane de dolari obţinuţi în al doilea weekend în cinematografe şi cu un total de 350,28 milioane de la lansare. 

Mr. Incredible, soţia sa şi cei trei copii au fiecare puteri miraculoase – invizibilitate, forţă sau rapiditate – şi cu toţii îşi doresc să evadeze din banalitatea vieţii cotidiene. După ce prima parte a seriei, lansată în 2004, îl avea în centru pe tatăl familiei, a venit rândul soţiei, Elastigirl, să ia parte la salvarea lumii în această peliculă care a avut cel mai bun debut înregistrat vreodată de o animaţie. 

Locul al treilea este ocupat de „Ocean’s 8”, varianta cu distribuţie preponderent feminină a celebrei serii, cu încasări de doar 11,65 milioane de dolari în acest weekend, în scădere faţă de săptămâna trecută. În trei săptămâni, acest lungmetraj în regia lui Gary Ross, cu o distribuţie de vedete precum Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway sau Rihanna, a câştigat 100,39 milioane de dolari. 

Pe locul al patrulea găsim comedia „Tag”, un lungmetraj despre aventurile unui grup de cinci prieteni care reiau în fiecare an un joc de leapşa început în copilărie, Inspirat dintr-o poveste adevărată, filmul a obţinut încasări 8,2 milioane de milioane în weekend şi de 30,37 milioane în două săptămâni de proiecţii. 

După şase săptămâni de prezenţă pe marile ecrane, „Deadpool 2”, filmul cu super-eroi produs de Fox, reuşeşte să se menţină în top 5, cu încasări de 5,25 de milioane de dolari în weekend şi de 304,15 milioane de dolari de la lansare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here