Încă două mașini de cinci stele la testele de siguranță la impact

0
46

Conform oficialilor EuroNCAP, atât noul Volvo XC40, cât şi cel mai recent model din familia Ford, Focus, au obţinut calificativul maxim de cinci stele. XC40 a obţinut un procentaj de 97% pentru protecţia pasagerilor adulţi, acest „detaliu” plasându-l printre cele mai bune cinci maşini testate de Euro NCAP în ultimii trei ani. 

Ambele maşini impresionează cel mai mult însă în domeniul siguranţei active şi al protecţiei pietonilor. Atât XC40 cât şi Focus sunt echipate cu sistem autonom de frânare de urgenţă (AEB) care detectează bicicliştii şi pietonii. Volvo are, de asemenea, o tehnologie ELK care acţionează în situaţii de urgenţă pentru a nu permite maşinii să părăsească drumul sau să intre în zone cu trafic din sens opus.

„Este bine că vedem producători, atât din sectorul premium cât şi din cel de volum, răspunzând noilor cerinţe introduse de EuroNCAP în 2018. Prin instalarea unor tehnologii care salvează vieţi, precum AEB şi ELK ei oferă beneficii imediate în ceea ce priveşte siguranţa”, a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here