Dacă nu faceți acest lucru pierdeți din start

0
191

Primul sfat dat de guvernator bancherilor este să comunice mai bine cu populaţia. Unul dintre exemplele date este cel al ROBOR – dobânda interbancară care ar fi treaba băncilor nu a BNR.

”Înainte vreme, presa scria zi de zi despre cursul de schimb. Acum e cu ROBOR-ul. Care, repet, e un produs al Dvs, al pieţei bancare, nu al BNR. Dar a ajuns problema noastră, a BNR. Dumneavoastră trebuie să explicaţi cum e cu ROBOR-ul, nu noi. Noi îl calculăm, dar în baza datelor oferite de Dvs”, le-a spus miercuri Guvernatorul BNR celor peste 150 de bancheri adunaţi în sala de conferinţă a Institutului Bancar Român, unde are loc conferinţa ”Banking Compliance Summit”.

Intervenţiile monetare masive ale BNR din ultima lună au ţinut însă sub control creşterea dobânzii de referinţă.

Bancherii trebuie să comunice serios fără bla-blauri care domină media, a spus Isărescu. Unul dintre exemplele date de Isărescu la capitolul aberaţii juridice este legea dării în plată.

„Nu să lăsaţi bla-bla-urile care au dominat media. Nu acuzăm aici media, ea caută senzaţionalul şi asta nu doar în România ci peste tot în lume (…) Reţelele sociale joacă un rol extrem de important şi dacă nu ştii să le foloseşti în sprijinul tău, eşti pierdut din start”, spune Isărescu.

SURSA: digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here